Log-in
Nieuwsbrief

Rechters moeten zich gedragen, oktober 2011.

Rechters liggen bij tijd en wijlen onder vuur. Er hoeft maar weinig te gebeuren of de schijn van partijdigheid is gewekt. Lid van een bepaalde politieke partij en een onwelgevallige uitspraak? Hupsakee: de rechter is partijdig. Beeldvorming bepaalt alles, en negatieve beeldvorming over rechters moet worden voorkomen. Het is echter niet uitsluitend beeldvorming. Er gebeurd af en toe met rechters echt iets dat niet door de beugel kan. Kijk alleen maar naar de Chipshol zaak.

Lees meer...
 

Advocaat mag geen onzin verkopen, oktober 2011.

Onlangs gaf de Raad van Discipline een waarschuwing aan een advocaat, die onder het mom van de Wet Openbaarheid Bestuur informatie probeerde te krijgen van een derde. Die derde was een relatie van de wederpartij, inzake een echtscheiding waarin de advocaat werkte. De advocaat probeerde met dit machtsvertoon het verzoek kracht bij te zetten.

Lees meer...
 

Bij Google kan je nu ook terecht voor juridisch advies, september 2011.

Is er iets wat nog niet door Google op het internet wordt aangeboden? Ook juridische dienstverlening is niet meer veilig voor de expansiedrang van de internet-gigant. Samen met een groep investeerders, steekt Google bijna 13 miljoen euro in het bedrijf Rocket Lawyer. Dit bedrijf biedt de klant online juridische documenten, waarin de toepasselijke gegevens kunnen worden ingevuld.

Lees meer...
 

Kritiek op rechtspraak door vertrekkend Raadsheer, oktober 2011.

Niet de rechter maar de burger draagt een blinddoek. Raadsheer Tak neemt uit protest ontslag (bron: Mr).

Wie heeft tijdens de rechtenstudie niet de doorwrochte boeken van Prof. Mr. Tak moeten bestuderen? En juist dit icoon neemt niet alleen ontslag als Raadsheer, hij uit ook nog eens forse kritiek op de bestuursrechtspraak.

Wat is er volgens Tak aan de hand?

Lees meer...